FRAKT 79KR (GÄLLER EJ TAVLOR) | BETALA ENKELT MED KLARNA

Maison Berger Paris är ett välkänt historiskt franskt företag som startade 1898 av en man som hette Maurice Berger. Han utvecklade en katalytisk lampa vars syfte var att rena luften i sjukhusmiljö från farliga bakterier och illa luktande molekyler.

HUR FUNGERAR LAMPORNA?

Det är brännaren som är hjärtat i produkten, den katalytiska processen som startar när man använder lampan renar luften till 68%. Ytterkanten på brännaren blir 500 grader och drar till sig de bakterier och molekyler som luktar illa. Brännaren har en legering på ytan som tillsammans med värmen och alkoholen slår sönder bakterierna och molekylernas tidningar så det blir atomer igen. Då försvinner allt som luktar illa. Man kan till exempel steka bacon utan att ha kvar bacon os i huset. Andra typiska lukter som försvinner är övrigt matos, rök, pollen, kvarglömda sopor, m.m.

FAQ

Hur mycket vätska/doft behövs i lampan?

Du kan i princip ha hur lite som helst bara veken kan suga upp vätskan till brännaren så att den går att tända. Däremot får du aldrig ha mer än max 75% eftersom det måste finnas syre i lampan.

 

Hur kan lampan rena luften? 
När man har tänt brännaren och den brunnit i 2 minuter så har den uppnått en temperatur på 500 grader. När brännaren blir så varm attraherar den bakterier och molekyler i luften och när de träffar brännaren slås de sönder och återbildas inte.

Vad består vätskan/doften av?

Den består av 90 % renaste alkohol och 10 % osmotiskt vatten samt några droppar koncentrerad parfym. Det är ingenting som är farligt för hälsan eller miljön.

 

Hur länge håller en brännare?

En brännare håller ca 1 år eller 200 gånger. Man märker när den börjar ta slut. Så blir den väldigt svart och det blir svårt att tända den.

 

Är lampan brandfarlig?
Eftersom det handlar om alkohol och värme så får man vara försiktig. Brännaren blir 500 grader och det kan börja brinna om den välter och brännaren hamnar i en stor pöl av alkohol. Ställ alltid lampan på ett säkert ställe där den inte kan välta av sig själv och placera den inte i närheten av textilier såsom gardiner etc.

Hur långt tid tar det att rena luften?

Det tar 20 minuter per 10 m2 att rena luften till 68 %. Man kan aldrig rena luften till fullo eftersom vi lever och andas där. Den katalytiska processen kan inte rena luften från Virus men däremot bakterier och molekyler. Det innebär att om du lagar mat och har på lampan så kommer du inte att besväras av matoset. Har du glömt soporna och det luktar illa är det bara att starta lampan så är lukten borta på en stund beroende på hur stort rummet är. Med andra ord, du behöver inte många lampor för att rena ett stort rum utan du måste bara ha den igång en längre tid.

 

Allergier

Är du allergisk mot dofter ska du INTE använda produkterna. Även den neutrala kan innehålla spår av doft, Du vet bäst själv hur allergisk du är och mot vad. Du får testa på egen risk om du är doft allergiker.

 

 

(All information hittad via www.maisonberger.se)